| Home Mapa sajta  |  Kontakt  |                                                                                       ENGLISH
 

 

Caffe bar Karampana

 

Zadovoljstvo je zakazati prijateljima susret u Kotorskoj Karampani. Svi koji vole Kotor i rado dolaze u Stari grad znaju za caffe Karampanu. Od '97-e godine, od kada je otvoren, ovaj caffe je važio za mjesto dobre zabave i provo­da i uvijek je bio stjecište mladog svijeta, poznatih ličnosti, sportista...

 

Nezaboravni su večernji izlasci, karnevalske noći, novogodišnji praznici provedeni u Karampani. Zato joj se uvijek vraća­ju njeni gosti ma odakle oni dolazili. A Kotoranima i onima koji češće dolaze u taj grad Karampana je, mjesto sa domaćinskom atmosferom za ćaskanje uz prijepodnevnu kafu, poslijepodnevni predah ili večernji izlazak. U bilo koje doba da navratite u Karampanu, ona će Vas dočekati autentičnom atmosferom, prirodnom i urođenom Ijubaznošću kotorskih domaćina.

 

Nakon petnaestak godina "stara dama", Karampana, je ren­ovirana i pod budnim okom poznatog arhitekte Mija Jokića ona je dobila nov, svjež i fantastičan izgled. Na bordo ofarbanim zidovima nalaze se uramljene fotografije irendova, dragih fotografija, uokvirenih uspomena nekih prohujalih vremena i generacija kojima je Karampana oduvijek mnogo značila.

Podignuti, visoki separei od prirodne kože daju gostima mogućnost da se udobno smjeste i da u najvećoj gužvi, kad u Karampani boravi preko stotinu gostiju, imaju sjajan pogled na detalje koji plijene pažnju u lokalu. Plafon Karampane je autentična ideja, novinske strane iz davnina na raznim jezicima, fantastično uklopljene u mozaik u kojem ne možete, a da ne pronađete naslovnu stranu "KARAMPANA ZRCALO NARAVI BOKEŠKIJEH".

 

Šank u Karampani je drveni, sjajno estetski dizajniran, a i ekonomično lociran. Naravno, i odlično opremljen. Na dvjema plazmama se prikazuju svjetski muzički i modni kanali, prate utakmice... Prozori u rustičnom stilu, s pogledom na kotorsku uličicu i osvjetljenje koje daju spuštene lampe, odlično uklo­pljene u cjelokupni ambijent, daju mističnu i romantičnu notu lokalu. Navečer Karampana primi i do 200 gostiju koji ne sumnjaju u tradicionalno zagarantovan dobar provod uz raznovrstan muzički izbor i dobru ponudu pića i koktela na tom mjestu.

 

Karampana je naziv stare česme u Kotoru koja datira iz 17 -og vijeka. Ona je dio kulturne baštine Starog grada Kotora koji je odolio vjekovima. Lokal koji nosi ime po ovoj česmi simboliše postojanost, kvalitet i neponovljivost. I u novom ruhu Karampana ima stari dobri duh zbog kojeg je vole svi oni koji u taj lokal rado dolaze. Nemoguće je taj ambijent i atmosferu prekopirati na nekom drugom mjestu, jer jedna je Karampana.

 

 

 

.......................................................................................................................................

Proslava titule šampiona Crne Gore u vaterpolu

VK Primorac Kotor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

kliknite na slike radi uvećanog prikaza

 

 

Copyright © Karampana, 2007. All Rights Reserved